Pedro i Guillem, ni oblidem ni perdonem

20 anys i encara ben vius en la memòria d’una comarca i un país. El 15 de desembre de 1992 era assassinat a mans d’un policia a l’Hospitalet de Llobregat Pedro Álvarez, tenia 20 anys. L’11 d’abril farà també vint anys que un company de Maulets, en Guillem Agulló, era assassinat a Montanejos, al País Valencià, a mans d’un feixista. El seu assassí fou condemnat a 14 anys de presó, només en va complir 4. El 2007 es presentà a les eleccions de Xiva de Bunyol a les llistes del partit ultradretà Alianza Nacional.
Malgrat les distàncies, ambdós casos fan aflorar la més crua i bestial impunitat amb la que l’estat i els seus sicaris poden moure’s i actuar. Però també ens reporten la màxima solidaritat i la incansable lluita per fer justícia i no oblidar.
Pedro, el Baix Llobregat no t’oblida.
Guillem, els Països Catalans no t’obliden, els teus companys no t’oblidem. No et vaig conéixer, però els que ho van fer han sapigut transmetre la tendresa de la solidaritat, l’escalfor de la memòria i la dignitat i voluntat de la lluita per la nostra plena llibertat, allò pel que et van assassinar. Per allò lluitem, i per tu Guillem, el combat maulet mai no morirà.

________________________________________

En el marc d’aquests 20 anys d’impunitat, però també de memòria i lluita, l’Assemblea d’Arran del Baix Llobregat, ha preparat una petita campanya en record d’en Pedro i en Guillem, i em vam demanar que els fés els dissenys que inclouen material per a les xarxes socials i el disseny del cartell per la marxa de torxes.

Marxa de TorxesEl cartell de la marxa vol representar a través d’aquestes dues flames negra i roja l’emblema d’Acció Antifeixista amb la bandera roja i negra onejant, la unitat anticapitalista contra el feixisme.

.

.

.

.

.

Guillem i Pedro - targetaLa targeta per fer difusió a través de feisbuc.

.

.

.

.

Els fons i capçalera per a tuiter:

Fons tuiter Cap tuiter

.«Si l’haguéreu vist plorar, mai no l’hauríeu oblidat.
Com jo que sempre ho duc dins del meu cap.
La gent es pregunta, com sóc capaç d’odiar?
Si l’haguéreu vist plorar, mai no l’hauríeu oblidat.
No estàs sol, no tingues por, ja ningú embrutarà el teu cos.
No estàs sol, no tingues por, ja ningú destruirà el teu cor»